Hoe maak je een verstopte afvoer schoon?

Verstopte afvoer

Last van een verstopping?

Heeft u een verstopping, nare geurtjes, of een ander probleem met uw riolering?
Bel ons op 06-28996057

Een afvoer kan om verschillende redenen verstopt raken, zoals ophoping van vuil, vet, haren of andere materialen. Een verstopte afvoer kan leiden tot vervelende geuren, lekkages en zelfs overstromingen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een verstopte afvoer schoon te maken en te voorkomen.

Om een verstopte afvoer schoon te maken, kun je allereerst proberen om het vuil eruit te harken met behulp van een plopper of ontstopper. Deze gereedschappen kunnen helpen om de verstopping los te maken en het water weer te laten doorstromen. Als dit niet werkt, kun je een ontstoppingsmiddel proberen. Er zijn verschillende chemische en natuurlijke ontstoppingsmiddelen op de markt die de verstopping kunnen oplossen.

Als de verstopping dieper in de afvoer zit, kan het nodig zijn om de afvoerleidingen los te koppelen en met een trekveer of ontstoppingsveer door te spuiten. Hiermee kun je de verstopping losmaken en verwijderen. Zorg er wel voor dat je de leidingen voorzichtig losmaakt en weer goed aansluit om lekkages te voorkomen.

Om een verstopte afvoer te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen. Giet regelmatig heet water door de afvoer om ophopingen van vet en zeepresten te voorkomen. Gebruik daarnaast een zeefje in de gootsteen om haren en voedselresten op te vangen. Ook kun je af en toe een scheutje azijn en baking soda door de afvoer gieten om deze schoon te houden.

Door regelmatig onderhoud te plegen en snel in te grijpen bij een verstopte afvoer, kun je problemen en ongemakken voorkomen. Mocht je ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch te maken krijgen met een verstopte afvoer, dan zijn er gelukkig genoeg manieren om deze weer schoon te maken en te laten doorstromen.